MAN-VROUW POLARITEIT VOOR DIEPGEVOELDE EN DUURZAME RELATIES

MAN-VROUW POLARITEIT VOOR DIEPGEVOELDE EN DUURZAME RELATIES

Jul 11, 2023

Relationeel succesvolle mannen en vrouwen eren de traditionele gender-rollen in hun relaties. Concreet betekent dit dat mannen in hun mannelijke energie staan en vrouwen hun vrouwelijke kracht beoefenen.

Een mannelijke man toont de volgende eigenschappen en is:
- Duidelijk welke richting hij uit wil en in zijn communicatie.
- Respectvol.
- Consistent.
- Gegrond.
- Hij brengt brood op de plank (provider; kan ook in energie, tijd, liefde, …) en beschermt (protector).
- Hij neemt leiding.
- Hij heeft gezonde grenzen.

Een vrouwelijke vrouw toont de volgende eigenschappen en is:
- Zacht en zorgend.
- Sensueel en speels.
- Respectvol.
- Dankbaar en ondersteunend.
- “Onderworpen” (surrendered).
- Stralend (radiant).
- Duidelijk in haar communicatie.

Relaties vandaag de dag zijn een grote uitdaging omwille van een disbalans in de hierboven benoemde man-vrouw polariteit.

Deze polariteit is een wet van de natuur en is nodig zodat beide partijen zich goed voelen in de relatie en als gevolg, samen, ongeziene hoogtes kunnen bereiken.

Net zoals plus en min elektriciteit opwekken, gebeurt dat ook in relaties. Zonder deze polariteit voelen beide partijen zich (onbewust) niet goed en zal het trekken en sleuren worden voor een langdurige en liefdevolle relatie. Vaak uit dit zich in veel (hevige) ruzies of een stilzwijgen. Beiden doen afbreuk aan wat er mogelijks zou kunnen zijn.

Als je single bent is het belangrijk om je vanuit de gezonde polariteit te positioneren in de markt. Als je in een relatie bent is het belangrijk om je af te vragen waar je je bevindt in deze polariteit. Eens je daarop het antwoord hebt, deze liefdevol om te buigen naar een evenwichtigere en gezondere man-vrouw dynamiek.

Er is echter wel een catch. Dit is een zeer kwetsbaar proces, zowel voor vrouwen als voor mannen. Zodra je kiest voor een gezonde relatiepolariteit, kom je jezelf tegen. Daarnaast kun je soms veel weerstand ervaren van je partner.

Het belang en de meerwaarde van deze man-vrouw polariteit zijn vaak onbekend en kan initieel als aanvallend overkomen. De tegenpartij kan denken dat hij/zij niet goed genoeg is zoals hij/zij is en/of dat hij/zij moet veranderen om te voldoen.

Dit is niet het geval. Het gaat er namelijk om; om jouw, van nature aangeboren en aanwezige, mannelijkheid en vrouwelijkheid naar boven te halen en in de verf te zetten.

Als gevolg trek je hierdoor, als single, jouw tegenovergestelde polariteit aan. Dit wil zeggen, een mannelijk man of een vrouwelijke vrouw.

Als koppel zak je een laag dieper en ervaar je meer liefde in jullie relatie.

Tot slot vraagt dit proces geduld en tijd. Wees niet te hard voor jezelf. Dit gaat met vallen en opstaan. De sleutel tot succes is om er een bewust proces van te maken.

Astrid Niels is gecertificeerd coach (PCC niveau) volgens de International Coaching Federation (ICF). Ze begeleidt succesvolle zakenvrouwen in het vinden en behouden van de juiste partner door te landen en leven in liefde.

Lees ook de blog over zelfliefde die Astrid schreef voor het WAY OF LIFE platform.

Volg Astrid Niels dagelijks via haar socials of bezoek haar website.

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!