HET BELANG VAN ZELFLIEFDE VOOR EEN LIEFDEVOLLE EN LANGDURIGE RELATIE

HET BELANG VAN ZELFLIEFDE VOOR EEN LIEFDEVOLLE EN LANGDURIGE RELATIE

Mar 07, 2023

De meest voorkomende fout die ik mannen en vrouwen zie maken in relaties is dat ze liefde buiten zichzelf zoeken. Hierdoor blijven ze single of komen ze in co-depente en/of onvervulde relaties (huwelijken) terecht.

Vaak vragen mensen mij: “wat doe jij nu juist als liefdesadviseur en coach?”, dan geef ik hen standaard mee dat ik jou help om jouw leegte te vinden, te voelen en te vullen. Zodat je vanuit liefdevolle en gevulde liefdesenergie verbindt met een ander.

“Wat is een leegte?” vroeg een pientere man mij eens, een leegte is een deel in jezelf dat je nog niet liefhebt. Hierdoor kan een ander dit ook nog niet liefhebben met als gevolg, zoals eerder aangehaald, je single blijft en/of in co-depente relaties terechtkomt.
Dan rijst de vraag... “Hoe kun je weten of je nog liefdeswerk te doen hebt vooraleer je jouw juiste partner kan vinden en behouden?"

Hieronder enkele indicaties:
Voor vrouwen
1. Je bent de eeuwige single.
2. Je relaties lopen steeds op de klippen. Mannen geven jou steeds mee “ik voel het niet.”
3. Je doet uitspraken als:
- Mannen kunnen mij (en mijn ambities) niet aan.
- Mannen voelen zich geïntimideerd door mij.
- Het ligt aan de man.

Voor mannen
1. Het lukt je maar niet om jouw droompartner te vinden en te houden.
2. Je relaties lopen steeds spaak. Hoe hard je ook je best doet, je kunt haar niet voor jou winnen.
3. Je doet uitspraken als:
- Ik kan niets goed doen voor haar.
- Echte vrouwen maken ze niet meer.
- Ik wil geen CEO’s, onderneemsters en al zeker geen advocates daten, daar valt niets mee aan te vangen.

Als je je hierin herkent is de volgende vraag; hoe kan ik dit ombuigen, zodat ik mijn droompartner kan aantrekken en behouden?
Als gecertificeerd liefdesadviseur en coach begeleid ik met mijn bedrijf “Happy Thinking” mannen en vrouwen in het vinden en behouden van de juiste partner.

De eerste stap die je dient te maken is een inventaris van jouw:

1. Zelfbeeld (hoe neem ik mezelf waar?).

2. Zelfliefde (hoe graag zie ik mezelf?).

3. Zelfwaarde (hoe waardevol vind ik mezelf?).
Je kunt jezelf hierop beoordelen op een schaal van 0-10 (met 0 als laagste en 10 als hoogste score). Wat er tijdens deze reflectie oefening naar boven komt, daar zit de groei voor jouw liefdespotentieel.

De tweede stap is misschien nog wel belangrijker dan de eerste stap. Je kunt bovenstaande misschien nog wel allemaal weten (RATIO-hoofd), maar (door)voel (EMO-hart) je het ook? Om tot slot “heartfelt” actie (INTUO-buik) te nemen.
Ons hart (EMO) is ons eerste brein, onze “gut” (INTUO) ons tweede brein en ons hoofd (RATIO) ons derde brein.
Vaker dan niet proberen we een eerste brein probleem op te lossen met ons derde brein. Herkenbaar?
Hier zie ik negen op de tien mensen de mist ingaan. Ondertussen geloof ik ook niet meer dat je dit alleen kunt.

Als ik naar mijn eigen proces, en naar dat van mijn klanten, kijk; zie ik dat als het op emoties aankomt, we iemand nodig hebben die de ruimte bewaart wanneer wij onze (nog onbekende en vaak uitdagende) gevoelens voor een eerste keer exploreren. Zodat we vanuit een veilige en vriendelijke ervaring, het daarna zelf kunnen.

Tot slot is er de samenhang met de Intermittent Fasting Matchapolitan Lifestyle. De methode die Pieter en zijn team jou aanbieden ondersteunen jou om dichter bij jezelf te komen.
 De IFM Lifestyle neemt namelijk alle ruis uit je leven zoals suiker en overdadig eten samen met de detachment methode. Hierdoor maak je de weg vrij om zeer dicht bij jezelf te komen (net wat we nodig hebben voor een liefdevolle en langdurige relatie). Alles begint en eindigt bij jezelf.
De verdere details over voeding en levensstijl laat ik graag over aan mijn collega experts.Astrid Niels is gecertificeerd coach (PCC niveau) volgens de International Coaching Federation (ICF).
Vooraleer ze de privéwereld instapte was ze o.a. coach voor grote bedrijven als Fluxys en Colruyt Group, ondernemers (medevennoten) en bedrijven met verschillende familiegeneraties (grootvader-kleinzoon). Ze was en is met veel plezier rotsvast de cement tussen beide partijen. In 2022 gooide ze het roer volledig om en liet ze de bedrijfswereld achter zich om coachees te leren hoe ze meer liefde voor zichzelf, samen en met de ander kunnen ervaren. 
Astrid werkt met een drie of vijf maanden trajecten. Je kunt haar contacteren via [email protected] en/of via LinkedIn/Instagram. Ze staat je graag te woord.

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!