LEVEN EN WERKEN AAN DE HAND VAN DE VROUWELIJKE CYCLUS

LEVEN EN WERKEN AAN DE HAND VAN DE VROUWELIJKE CYCLUS

Jan 10, 2024

Als vrouwen zijn we al van jongs af aan geconditioneerd om mee te draaien in deze 24-uurs maatschappij en daarmee negeren we dus onze vrouwelijke hormonale cyclus. Hiermee verliezen we totaal de verbinding met ons eigen lichaam. We groeien op met het idee dat vanaf het moment dat we onze eerste menstruatie beleven we het moeten doen met allerlei klachten zoals krampen, PMS en alle typische menstruatieklachten.

We stappen weg van onze eigen natuurlijke power en kiezen vaak - deels uit gemak en omdat het gemakkelijk wordt voorgeschreven door een dokter - voor hormonale anticonceptie óf je blijft hormonale klachten negeren. Dit zorgt er dan voor dat we enkel verder de verbinding kwijtraken met ons mentale én fysieke welzijn. Terwijl de vrouwelijke cyclus juist een ongelofelijk krachtige en magische tool is om je gebalanceerd te voelen gedurende alle fasen van de cyclus. Met verschillende belangrijke onderdelen, zoals: voeding en workouts, als ook stress en slaap kun jij je energiek, minder gestresst, zelfverzekerd voelen maar ook zorgt het voor een gezond gewicht.

Dit geldt voor alle vrouwen, vanaf je puberteit als je je eerste menstruatie ervaart tot het leven van een golden girl! Yes, je leest het goed… dit zijn de pijlers om je op te focussen om hormonaal in balans te blijven.

Daarbij werkt het natuurlijk ook niet mee dat er decennialang enkel gezondheidsonderzoeken bij mannen werd onderzocht. Ervan uitgaande dat het lichaam van een man en een vrouw hetzelfde zou zijn. Dit is absoluut niet het geval en het is tijd om hier nog meer bewustzijn rond te creëren en te leven naar onze vrouwelijke cyclus. Zolang wij namelijk niet weten wat er in ons lichaam aan het gebeuren is, kunnen we ook niet doelgericht te werk gaan en dus ook niet onze gezondheid op no. 1 zetten.


Welke stappen zijn er voor het in synergie leven met je vrouwelijke cyclus?

  • Breng in kaart in welke levensfase jij je nu bevindt.
    Er gelden natuurlijk verschillende normen als het aankomt op hormoonlevels, wat is jouw leeftijd en welke hormoonlevels passen bij jouw biologische leeftijd?

  • Breng in kaart in welke fase van de menstruatiecyclus jij je bevindt.
    Bevind jij je in je vruchtbare jaren, en zelfs als je geen menstruatiecyclus (meer) ervaart kan dit jou helpen om alsnog te verbinden met de vrouwelijke cyclus.
    Hoe? Je leert er alles over tijdens de online live workshop op het platform van WAY OF LIFE.

  • Creëer bewustzijn over de mogelijke oorzaken van klachten & leer alles over het in synergie leven tijdens alle fasen van jouw vrouwelijke cyclus.

Het is nooit te laat om te leren over dit interessante topic, waarbij je als vrouw tools aangereikt krijgt die leren om écht te verbinden met jezelf. Het wegstappen van symptoombestrijding en naar de oorzaak gaan zal je beter leren luisteren naar waar je lichaam nu eigenlijk om vraagt.

De 4 verschillende fasen van de vrouwelijke cyclus vraagt om een andere aanpak als het aankomt op voeding, workouts, slaap en stress (relaties, werk en omgevingsfactoren).

 

"Het leren begrijpen en luisteren naar je lichaam, om vervolgens te kunnen inspelen op de 4 pijlers. Dat is waar we naartoe gaan werken in de online workshop."

 

Op dinsdag 16 januari 2023 is er om 19.00 uur een online workshop waarbij Hormoon Expert Josephine Meyer van In Balance 2 Be Free jou alles uitlegt over hoe jij je cyclus in kaart kunt brengen, bespreken we de oorzaak van vele hormonale klachten en of je in synergie kunt leven met je cyclus als jij hormonale anticonceptie gebruikt. Deze online workshop is enkel toegankelijk voor vrouwen.

Je kunt je hier aanmelden om hierbij aanwezig te zijn.

 

It’s time to embrace your cycle, your period and your feminine power!

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!