EEN BETERE NACHTRUST DOOR HET GEBRUIK VAN MONDTAPE

EEN BETERE NACHTRUST DOOR HET GEBRUIK VAN MONDTAPE

May 09, 2023

Ademhalen doen we automatisch, zonder dat we er ook maar bij na hoeven te denken. Toch ademt 80% van de wereldbevolking verkeerd, wat Intermittent Living Mentor Siebe Hannosset ook benoemd tijdens de Intermittent Living Cursus. Gelukkig beginnen we ons steeds bewuster te worden van onze ademhaling en ook wat de voordelen hiervan zijn.

Ademen is meer dan alleen maar de uitwisseling van zuurstof en koolzuurgas, het voorziet je cellen van zuurstof (waardoor alle interne processen hun werk kunnen doen) en het verwijdert afvalstoffen. Ook kan het een helende werking hebben op je emotionele huishouding.

Overdag zijn we in staat om bewust door je neus adem te halen, hier liggen alle gezondheidsvoordelen en dit is dan ook wat je 's nachts ook het beste kunt doen. Enkel ben je je niet bewust van je ademhaling als je slaapt, daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om met mondtape op te slapen.
Mondademhaling zorgt ervoor dat je zowel je mentale als je fysieke gezondheid verzwakt. Als jij dus 8 uur lang met je mond open slaapt kan dit dus grote gevolgen hebben op je welzijn.

Daarom is het fijn om er voor jezelf achter te komen of je door je mond ademhaalt als je slaapt. De volgende symptomen kunnen erop wijzen dat je 's nachts door je mond ademt:
- droge mond.
- snurken.
- wakker worden met dorst.
- slechte adem.
- prikkelbaar en moe wakker worden.
- niet scherp zijn.
- chronische vermoeidheid.
- heesheid.
- donkere kringen onder de ogen.

Nu zul je je afvragen wat dan de voordelen zijn van de neusademhaling en ook die sommen we hieronder voor je op:
- het verhoogt de productie van stikstofmonoxide in je sinussen, dit wordt in verband gebracht met verminderde ontstekingen, algeheel beter werkend immuunsysteem, verbeterde slaap en geheugen.
- het houdt je hartslag onder controle en een betere gaswinning, hierdoor functioneert je lichaam beter en heb je meer energie.
- het stimuleert een gezonde en ontspannen buikademhaling.
- het maakt je rustiger.
- in je neus wordt stikstofdioxide aangemaakt, dit werkt als een bacterie-doder en zorgt ervoor dat de luchtwegen en bloedvaten in de longen ontspannen en verwijden.Dit zijn dus allemaal redenen om ook 's nachts een neusademhaling aan te houden en daar komt mondtape dus om de hoek kijken. De mondtape zorgt namelijk voor een betere nachtrust, omdat je je mond dichtplakt geef je je lichaam automatisch het signaal om door je neus te ademen.

Voor het slapengaan plak je simpelweg je mond af met speciaal mondtape. Let er wel op dat je voor je de tape opplakt de oppervlakte rondom je lippen schoonmaakt, zodat de tape goed blijft plakken.
Er zit natuurlijk ook een verschil in kwaliteit, de ene tape plakt beter dan de andere. We raden je dan ook aan om even goed de reviews te lezen van de verschillende merken mondtape.

Sleep tight en zorg ervoor je dat, wanneer je een partner hebt, je alles gezegd hebt tegen hem/haar voor het slapengaan! ;-)


Bron: The Breathwork Movement

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!