DE STEEL MACE DIE JOUW WORKOUT NAAR EEN HOGER NIVEAU TILT

DE STEEL MACE DIE JOUW WORKOUT NAAR EEN HOGER NIVEAU TILT

Jun 13, 2023

Eeuwenoud en toch ongekend in onze huidige Westerse maatschappij: de ‘Gada’. Dit wapen, dat zijn oorsprong vindt in het Hindoeïsme en geassocieerd wordt met de God Hanuman, staat symbool voor kracht, volharding en toewijding. Vandaag de dag is de Gada bezig aan een revolutionaire comeback binnen de fitnesswereld, onder de naam Macebell. Maar wat is het precies en hoe effectief is het voor jouw lichaam?


Steel Mace Flow en Ademwerk hebben een centrale plaats tijdens de trainingen van Timmy, maar ook als EntertRainer met een duidelijke missie: jou op weg helpen naar de beste versie van jezelf, jouw ultraversie.
Timmy gelooft dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je goed voelen in je vel, hangt samen met je goed voelen in je geest. Gezondheid in al zijn facetten is waar hij naar kijkt.
Omdat hormesis een vaste waarde is binnen zijn aanpak en zoektocht naar longevity, ging Timmy naast het intermitterend vasten ook op zoek naar de hoogst kwalitatief-volle matcha. Zo kwam hij in contact met Cafe Couture en werd er snel een verbinding gelegd om anderen te inspireren om zo zijn missie “Educate To Heal” verder te verspreiden.


Van Perzië tot Egypte
In de 13de eeuw gebruikten de Perzen lange bamboestokken met aan één kant een steen als wapen om zich te verdedigen in de strijd. Deze slimme toevoeging van de steen - wat dus zorgde voor een onevenwicht - gaf de Perzen een voorsprong in snelheid en effectiviteit tijdens gevechten.
In de Middeleeuwen zagen we verschillende vergelijkbare wapens opduiken, die werden samengebracht onder de naam "Goedendag" - wat bij sommigen misschien een belletje doet rinkelen. En ook in Egypte zijn er sporen van de Gada terug te vinden.
Binnen de traditionele trainingsvormen in India is de Gada altijd blijven bestaan. Tot vandaag de dag gebruiken Indiase worstelaars het instrument om hun spieren te versterken, hun schouders- en core stabiliteit te ontwikkelen en hun grip-kracht te verbeteren.

In de Westerse cultuur kwam er een aantal jaren geleden ook een beweging op gang in Amerika die zich toespitste op niet-traditionele fitness. Ze keerden daarvoor terug naar de basics: wat waren de bewegingen die de mens altijd al heeft gehanteerd? Het was zo dat de kettlebell en animal flow een herrijzing kenden... En nu dus ook de Macebell.

Mijn persoonlijke zoektocht naar efficiënte training
Al sinds mijn Master in de Bewegingswetenschappen ben ik geprikkeld door alles wat met functionele training te maken heeft. Dit zorgt ervoor dat ik constant op zoek ben naar hoe een zo hoog mogelijke training efficiëntie te bereiken.
Ik neem afstand van zittende, ondersteunende kracht oefeningen. In de plaats daarvan wil ik kracht, mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en conditie tezamen in één workout bieden, zonder daarbij training in functie van onze dagelijkse beweging te verliezen.

Via sociale media ontdekte ik Leo Savage, een Amerikaanse fitness coach die gespecialiseerd is in Steel Mace. Ik was meteen in de ban van dit instrument en de vloeiende bewegingen die het uitvoerde, omvatten alles waar ik naar op zoek was binnen een intense workout. Maar ook zorgt de Macebell voor 
een meditatieve en ontspannende werking op de geest.

De voordelen van de Macebell:
Balans in je lichaam, zowel fysiek als geestelijk.
Verbeterde stabiliteit .
Individuele training om het even waar en wanneer je je maar wilt: in een club, buiten onder een boom of op het strand.
Groepstraining om net zoals de Perzen de kracht en innerlijke krijger in jezelf te ontwaken.
- De Macebell kan gebruikt worden voor diverse doeleinden: als ontspanning om jezelf snel even op te laden, maar evengoed als intense workout om elke spier in je lichaam kracht bij te zetten.

Een workout met alles d’erop en d’eraan
Een Macebell workout is een gevarieerde workout met tal van mogelijkheden, zo werken we met de structuur van de Steel Mace Flow.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met basisbewegingen zoals curls, rows, push-ups en presses. Het grote voordeel van de Macebell daarbij is dat het gewicht aan één zijde hangt - de ‘knots’. De holle staaf zorgt ervoor dat je bij tweehandige bewegingen je schuine buikspieren extra activeert om je verticale lijn te behouden.
Daarnaast kan je ook slingerbewegingen voor en achter het lichaam maken, waarbij je het ‘pendulum-effect’ met de Macebell creëert. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen je core- en schoudermobiliteit verbetert, maar ook je grijpkracht en evenwicht door het continu afwisselen van kant.
Ten slotte traint de Macebell ook je onderlichaam. Je kunt je benen namelijk activeren door squats, lunges en zijwaartse bewegingen toe te voegen.

De Macebells zijn verkrijgbaar van minimaal 4kg tot maar liefst 25kg. Het is echter aan te raden om te starten met 4kg en het langzaam op te bouwen...


"Mijn doel is om anderen laten zien én voelen hoe effectief dit instrument is
zowel voor de geest als het lichaam."


Graag helpt Timmy je de wonderen wereld van Steel Mace Flow ontdekken, hij biedt zowel online als offline training en begeleiding aan. Mocht je meer informatie willen over de Mace of de trainingen, neem dan zeker een kijkje op de website en volg hem ook zeker op Instagram.
Je kunt ook hier terecht voor online kennis over de Steel Mace Flow.

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!