AYURVEDISCHE LENTE DETOX MET DIT HEERLIJKE RECEPT

AYURVEDISCHE LENTE DETOX MET DIT HEERLIJKE RECEPT

Apr 11, 2023

Typische lente voeding is licht, warm en groen! Wist je dat de smaken scherp, bitter en wrang de kapha dosha in balans brengen? Kapha is de dosha die overheerst in de lente en zorgt voor zwaarte, stagnatie en verkoudheid? Ik geef je graag een heerlijk recept voor mungbonen brood. Mungbonen worden in de Ayurveda veel gebruikt om je lijf te ondersteunen in het afvoeren van afvalstoffen en dit is nu net wat je wilt doen om af te komen van die voorjaars vermoeidheid (of hooikoorts).

Mungbonenbrood

Wat heb je nodig?
- 
250g mungbonen afgespoeld en een nacht geweekt (weekgewicht 530g)
- 2 el olijfolie

- 1 el rozemarijn of tijm

- Klein teentje gehakte knoflook
- 1⁄2 tl asafoetida (of hing)
- 1⁄2 tl baking soda

- 1⁄2 tl zout

- Snufje peper
- Sap van 1 citroenAan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de mungbonen af en doe ze in de keukenmachine (of een sterke blender). Meng in een andere kom de olie, rozemarijn, knoflook, hing, baking soda, zout en peper en citroensap met 130ml water (op kamertemperatuur). Voeg dit toe aan het mungbonenmengsel en roer goed door. Doe bakpapier in een cakevorm en giet het mengsel erin. Bak het brood in 20-25 gaar. Geniet van je warme mungbonenbrood of bak beide kanten aan in wat ghee, Erg lekker om te serveren met (zelfgemaakte) humous, bij een kom soep.

Wil je meer voeding & lifestyle tips voor de lente? Doe dan mee met het detox programma: New Season, Fresh Start van Dandelien. In dit programma gaat ze je maar leren over Ayurveda, krijg je heel veel lente recepten en ga je 5 dagen detoxen om je lijf de frisse start te geven die het verdiend. Een detox met honger? Welnee vijf dagen lang eet je volwaardige, warme maaltijden op basis van groenten, mungbonen en granen. Ook ontvang je er lifestyle rituelen bij zoals droog borstelen, het maken en gebruiken van neusdruppels en de ademhalingsoefening bhastrika.
 
https://www.dandelien.com/product/new-season-fresh-start/

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!