Bulletproof koffie/matcha

WAT IS EEN BULLETPROOF KOFFIE / MATCHA?

Apr 06, 2022

SIT BACK, READ THIS BLOG & GET READY FOR YOUR POWER SHOT!

Geen hype, maar een blijvertje met vele gezondheidsvoordelen. Wij zochten voor je uit wat een bulletproof koffie / matcha is en vertellen je er alles over, maar brengen je ook iets heel nieuws. We introduceren een gouden combinatie in de wereld van Intermittent Fasting en de keto lifestyle.

Bijdrage van Vincent Peeters / High Performance Nutrition Expert en Diëtist

 


Wat is een bulletproof koffie / matcha?

Het is hét drankje om alles uit je dag te halen, maar ook voor de IFM'ers onder ons is het een manier om je fast te breken, maar toch in ketose te blijven. Het is geen standaard drankje en ook zeker niet een drankje dat je op elk gewenst moment van de dag drinkt. Het geeft je namelijk een enorme energy boost met daarbij een verzadigd gevoel.

Een bulletproof koffie bestaat uit gemengd met MCT-olie en biologische van gras gevoederde koeien boter. En je raadt het al... als je de koffie vervangt voor matcha, heb je een bulletproof matcha.

Nu vraag je je natuurlijk af; wat is MCT-olie?
- MCT is de afkorting van Medium Chain Triglycerides -

Normale kokosolie heeft een vaste structuur en wordt pas vloeibaar bij een temperatuur van 30 graden of meer. MCT-olie is het deel van de kokosolie dat vloeibaar blijft bij kamertemperatuur. Hierdoor is het makkelijker te gebruiken.
De MCT-olie geeft snel energie en het voordeel van de olie is dat het niet wordt opgeslagen als vet. Ook herstelt het de omega 3 : 6 balans, welke bepalend is om ontstekingen te remmen in ons lichaam. Bijna alle ouderdom gerelateerde aandoeningen (bijvoorbeeld: diabetes) zijn te linken aan ontstekingsklachten.

De smaak van de MCT-olie is neutraal en kan zowel warm als koud gebruikt worden. Met de olie voeg je snel vetten toe aan je voeding, daarom is het ook erg populair bij mensen die een keto lifestyle volgen.

We sommen de voordelen van MCT-olie even voor je op:
- Het is een direct positieve energy boost voor je hersenen.
- Het helpt de insulinegevoeligheid te verbeteren, stabiliseren van de bloedglucose en hierdoor wordt afvallen gemakkelijker.
- Het kan helpen bij een gezonde darmflora (iets wat we zeker willen, want onze darmen zijn onze tweede brein en daarom heel belangrijk).

 

Wist je dat... gezondheid voor 80% in onze darmen zit? Een goed werkend immuunsysteem, de aanmaak van happy chemicals (zoals: dopamine), activering van de vetverbranding en zelfs onze energiehuishouding. Een gezond en fit lichaam start dus in de darmen!

 

Wat doet het een bulletproof koffie / matcha?
- Het geeft je geleidelijke en blijvende energie.

- Het zorgt voor mentale helderheid zonder concentratie dips.
- Het onderdrukt het hongergevoel.
- Meer innerlijke rust en geen 'gejaagde hartslag'.
Let op: je lichaam zal wel even moeten wennen aan het verbranden van vet voor energie in plaats van suiker of koolhydraten.

 

Tip: ben je iemand die regelmatig onrustig wordt van cafeïne / theïne? Probeer eens om een koffielepeltje kardemon of kaneel toe te voegen!

 

We voegen iets extra's toe aan onze bulletproof koffie / matcha! Wat gaan we toevoegen?
Naast de MCT-olie en biologische gras gevoerde boter gaan we iets unieks toevoegen, een nieuw product in de collectie van Cafe Couture.
Ben jij klaar om je fast breaker en keto lifestyle naar een next level te tillen? We definitely are!
Met de Keto Triple Collageen introduceren we een supplement die een mooie aansluiting vindt in de wereld van Intermittent Fasting en de keto lifestyle. Maar ook als je nog niet bekend bent met deze levensstijlen, maar wel met je gezondheid bezig bent is de Keto Triple Collageen zeker een aanrader.

Wat is Keto Triple Collageen?
Keto Triple Collageen is een poeder die je kunt toevoegen aan smoothies, yoghurts, bulletproof koffie én matcha en zoveel meer. Het is neutraal van smaak en kent vele gezondheidsvoordelen, waar we je zeker nog meer over gaan vertellen in deze blog. In het supplement zijn vitamine C en zink toegevoegd.

We weten inmiddels allemaal dat vitamine C een antioxidant is dat beschermt tegen vrije radicalen. Maar de
 reden dat er vitamine C is toegevoegd is voor een versterkende werking van deze unieke triple collageen. Vitamine C is namelijk een noodzakelijke co-factor voor de opname van collageen.Maar ook zink is een belangrijke voedingsstof die de aanmaak van collageen stimuleert.

"De voornaamste reden dat ik collageen aanraad aan mijn cliënten is om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Collageen bestaat immers voor 90% uit eiwitten welke de bouwstof zijn van onze spieren. Aangezien het consumeren van veel koemelk- en sojaproducten ongunstig is voor de hormonale balans is dit dé oplossing om toe te voegen aan plantaardige yoghurts zoals bijvoorbeeld kokos- of amandelyoghurt die helaas eiwitarm zijn. Hiernaast is het ook een ideale toevoeging aan een eiwit shake om optimaal te herstellen na intensieve trainingen." aldus Vincent Peeters

 

Wat differentieert onze Keto Triple Collageen van anderen?
Het was High Performance Nutrition Expert en Diëtist Vincent Peeters die erop wees dat triple collageen in Belgie en Nederland enorm moeilijk te vinden was. Kwaliteit boven kwantiteit en daarom heeft Cafe Couture deze Keto Triple Collageen zélf laten samenstellen bij hun Nederlandse laborant (die ook de nutritions maakt).
De focus is dus op 3 types collageen peptides; T1, T2 en T3 vooral dus voor hun ruimere benefits + de betere opname in het lichaam.

Collageen is per definitie een dierlijk product, in plantaardige bronnen zul je geen collageen aantreffen.
Rundercollageen bestaat voornamelijk uit TYPE 1 en TYPE 2 collageen. Deze twee soorten collageen spelen de grootste rol in de groei en het herstel van botten en de huid, terwijl viscollageen voornamelijk bestaat uit enkel TYPE 1 collageen.

 Wat doet de Keto Triple Collageen?
Vele mensen zullen het woord collageen als eerst relateren aan een verstevigende huid, maar wat doet collageen eigenlijk nog meer? We sommen het voor je op:
- het zorgt dus voor een verstevigende huid.
- het helpt bij het herstel van bindweefsel, waaronder: kraakbeen, pezen. botten en huid.
- het verbetert de gezondheid van darmen.
- het werkt hydraterend voor de huid.
* disclaimer: het kan 3 tot 4 maanden duren voor je resultaten ervaart/ziet (dit geldt natuurlijk bij consequent gebruik van het supplement) en dit is bij ieder individu verschillend.

 

 

"Doordat de cafeïne trager afgegeven wordt voorkom je dus ook een ‘adrenaline rush’ wat je hormonen – en dus ook je energiehuishouding - beter in balans helpt te houden. Omwille van deze reden benoem ik het ook aan mijn cliënten als een ‘hormoon proof koffie / matcha’.
Bij het drinken van koffie / matcha op nuchtere maag, zet je je lichaam eigenlijk ‘aan’ terwijl je lichaam geen brandstof heeft. Vergelijk het met trappen op het gaspedaal zonder dat je hebt getankt.. ;)"
aldus Vincent Peeters

 

Wanneer neem je een bulletproof koffie / matcha (met Keto Triple Collageen)? 
Voor alle IFM'ers is het een kickstart van je food window. Je breekt je fast door een bulletproof koffie / matcha te drinken, maar een groot voordeel: je blijft nog in ketose! Dat is precies wat we willen bereiken, want we willen van ons lichaam een vetverbrander maken.
Dus; eindigt je food window en voel je dat je trek krijgt? Start dan met een bulletproof koffie / matcha in combinatie met de Keto Triple Collageen, dit zorgt voor een verzadigd gevoel en zorgt dat je energie behoudt zonder direct te eten.


Hoe maak je een bulletproof koffie én matcha?
1. Verwarm je blender met wat kokend water.

2. Neem een klontje roomboter (ongeveer 1 eetlepel - 10 gram) en MCT-olie (ongeveer 1 eetlepel - 10 gram) en verwarm dit in een pannetje of melkkannetje. 

3. Zet je kopje koffie of maak een culinaire kwaliteit matcha shot.
Weet je nog niet hoe je een perfecte matcha maakt? Volg dan snel de Matcha Cursus!

4. Doe de koffie en warme boter + MCT-olie samen in de blender zodat de vetten en de koffie goed kunnen mengen.

5. Voeg de Keto Triple Collageen als laatste toe in je kopje en meng deze goed door te roeren met een theelepeltje.

5. Enjoy your bulletproof coffee / matcha!

Voor de Keto Triple Collageen, de beste culinaire kwaliteit matcha en de lekkerste Daily Caffeine koffiebonen kun je terecht bij www.cafecouture.eu.

 

Bijdrage door Vincent Peeters
High Performance Nutrition Expert en Diëtist
Bezoek de website voor meer informatie www.eat2beat.be of volg Vincent via Instagram.

 

 

 

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!