TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING®

Nov 01, 2022

"Kevin is een voormalige prof-sporter en vandaar dus de 'no bullshit' mentaliteit. Ik heb hem leren kennen als een enorm kritisch persoon, die heel diep in topics gaat. Het is een persoon waar ik heel veel aan heb gehad, om te sparren met betrekking tot Intermittent Fasting en de combinatie met de Matchapolitan Lifestyle. Mede daarom volg ik Kevin heel graag in zijn traject en de Transformational Cupping®. Het is een boeiend verhaal en een boeiende kerel!" aldus Pieter Loridon.

Bijdrage van Kevin Swerts / Trainer Transformational Cupping®
Instagram | www.transformationalcupping.com

Voor meer informatie over Transformational Cupping® verwijzen we je met alle plezier door naar de Trainer in Transformational Cupping® Kevin.
Neem contact op via zijn Instagram account: ks.cuppingWat is transformational cupping?
Transformational Cupping is een combinatie van cupping, manuele therapie, voeding en detoxen. Hierbij worden zeer diverse technieken gecombineerd en bereiken we fantastische resultaten. Zo combineren we Oosterse- met Westerse geneeswijzen en passen we detoxen met voeding als medicijn toe.

Het werkt op alle lagen. Dat kan gaan van het behandelen van tennisellebogen of verklevingen rond de darmen tot werken op de meridianen. Deze laatste pas ik persoonlijk het meest toe.

Transformational Cupping is ook een tool om diepgewortelde pijnen en klachten naar de oppervlakte te brengen en op te lossen. Er wordt daarbij gewerkt op oude lagen in het subtiel fysiek lichaam (chakra's), energielichaam, mentaal lichaam, emotioneel lichaam, metafysisch lichaam, spiritueel lichaam en causaal lichaam. Deze lagen worden 1 voor 1 afgepeld om zo tot de kern te komen. Onze mind werkt op een heel slimme manier om trauma’s en pijnen uit ons geheugen te wissen als een wijze van coping, maar ons lichaam slaat alles op.

Tijdens een cupping behandeling wordt er aangevoeld hoe diep er moet worden afgepeld om de nodige verlichting te brengen. Op die manier kun je met minder ballast je eigen pad verder bewandelen en komt er ruimte vrij om nieuwe inzichten te ontvangen.

Het doel van transformational cupping is het verhogen van je frequentie. Wanneer je te lang in een lage frequentie verblijft, heeft dat fysieke klachten en ziekten tot gevolg. Deze klachten worden veroorzaakt door onze huidige moderne levensstijl. Enkele voorbeelden hiervan zijn bewerkte voeding, luchtvervuiling, straling, toxische relaties, nieuws, werk, cosmetica, etc.
Gooi overboord wat jou niet langer dient!


Welke soorten cupping bestaan er?
De vorm van cupping die door mij beoefend wordt, is transformational cupping. Bij deze vorm van cuppen is het de bedoeling om alles weer in beweging te brengen. Verklevingen die zich zowel oppervlakkig onder de huid als ook dieper in het lichaam bevinden, worden met de cup als tool weer losgemaakt. De huid onder de cup wordt vacuum getrokken met behulp van de cup. Hierdoor werken we spierknopen, afvalstoffen en verklevingen weer los, is er weer een betere doorbloeding en de onnodige ballast kan afgevoerd worden.
Ook kan je met Transformational Cupping op specifieke gebieden werken, zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog of verklevingen rond de darmen.
Verder kan je ook op de meridiaan-banen van het lichaam werken, deze methode wordt door mij het meest toegepast. Meridianen kun je vergelijken met rivieren die door het lichaam heen lopen en waarin de Qi of levensenergie stroomt, zoals de Traditionele Chinese Geneeskunde ons vertelt. Als er in deze stroming een stagnatie is kan zich dat fysiek, emotioneel en/of mentaal uiten in allerhande klachten die soms klein beginnen maar kunnen escaleren tot een chronisch probleem.

Andere gekende vormen van cupping zijn dry cupping, wet cupping en vuur cupping.
Bij dry cupping of droge cupping wordt er een gebied met lagedruk gecreëerd waar de cup overheen wordt geplaatst. Er ontstaat een vacuüm waardoor de cup zich vastzet op de huid.

Wet cupping (hijama) is een methode waarbij er krasjes in de huid worden gemaakt. Door daarop een cup vast te zetten komt er bloed vrij door zuiging, wat het lichaam zal bevrijden van giftige stoffen.

Tenslotte heb je nog vuur cupping, waarbij een katoenen balletje wordt aangestoken in de cup. Het aansteken van dit balletje neemt alle zuurstof weg en creëert een vacuüm. Vervolgens zal de zuigkracht zijn werk doen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en betere lymfe-circulatie.

 

Waarom zou je transformational cupping doen?
Je lichaam is een veld van bewegende energie en een systeem van informatie. Terwijl het leven zijn schommelingen voortzet, hebben we de neiging om negatieve overtuigingen, lasten en verdriet te verzamelen. We houden ze zo stevig vast dat ze ingebed raken in het lichaam, waardoor veranderingen en verstoringen in de stroom (meridianen) van ons systeem ontstaan, terwijl we ook de toegang tot de best mogelijke versie van onszelf beperken.
Dit kan zich manifesteren in de vorm van kwalen of ziekte, maar ook als een gebrek aan geloof in onze eigen kracht en een beperkt begrip van het universum.

Wanneer iemand een zuiveringsproces zoals transformational cupping en de Intermittent Fasting Matchapolitan Lifestyle aanvangt, begint het lichaam deze knopen van gehechtheid los te laten en de blokkades in ons informatiesysteem vrij te maken. Zo kan ons energieveld weer in balans komen en kan de energie vrijer en krachtiger bewegen. Dit veroorzaakt heel wat veranderingen in het lichaam, die niet enkel op het fysieke niveau plaatsvinden, zoals de genezing van ziekten of kwalen. Maar je zult bij jezelf ook immateriële, innerlijke veranderingen kunnen waarnemen, zoals meer geloven in jezelf, de groei van liefde en het streven naar een hoger niveau van wijsheid.

Er bestaat geen scheiding tussen het innerlijke en het fysieke, ze bewegen samen als één onder leiding van onze mentale inhoud, met als doel liefde uit te stralen naar alle wezens. Mogen we allemaal onze kracht terugwinnen en ons zuiveren van de lasten die verantwoordelijk zijn voor de beperkingen die op ons pad komen. Mogen we allemaal groeien naar onvoorwaardelijke liefde, want nothing beats love.


"Het doel is om Yin en Yang in balans te brengen en houden."

 

Hoe ziet een cupping sessie eruit?
Als je ervoor kiest bij mij in behandeling te gaan zal je eerst een vragenlijst ontvangen zodat er een gedetailleerde analyse van jouw klachten kan worden gemaakt. Op basis van die analyse wordt er bepaald welke lichaamsdelen de aandacht krijgen, al dan niet in combinatie met de 12 hoofdmeridianen van het lichaam.


Wat gebeurt er in ons lichaam tijdens en na het cuppen?
Tijdens een behandeling met transformational cupping is het de bedoeling om weer balans te brengen in ons systeem, gebaseerd op het principe van yin en yang uit de traditionele Chinese Geneeskunde. Yin belichaamt onze emoties en staat in verbinding met de linkerkant van ons lichaam, terwijl Yang staat voor onze ratio dat gelinkt wordt met de rechterkant van het lichaam. Het doel is om Yin en Yang in balans te brengen en houden.

In ons lichaam lopen heel wat meridianen waarvan 12 hoofdmeridianen. De Yin-meridianen kun je voornamelijk terugvinden aan de binnenkant van je ledematen, zoals: de hart-, pericard, lever-, nier-, long- en milt-meridianen.

De Yang-meridianen liggen aan de buitenkant van ons lichaam of ledematen, waaronder de dunne darm-meridiaan, drievoudige warmer, galblaas-, blaas-, dikke darm en de maagmeridiaan.
Alle meridianen komen aan beide zijden van ons lichaam voor.

Tenslotte hebben we nog de gouverneurs-meridiaan(achterzijde van het lichaam), die verbonden is met alle Yang-meridianen en het conceptie vat (voorzijde van het lichaam) die in verbinding staat met alle Yin-meridianen.
Door dan te gaan cuppen op deze meridianen die gelinkt zijn aan de klachten van de cliënt kunnen we bepaalde blokkades in de verschillende lichamen (subtiel fysiek lichaam (chakra's), energielichaam, mentaal lichaam, emotioneel lichaam, metafysisch lichaam, spiritueel lichaam en causaal lichaam) opheffen en zo het pad naar verlichting terug te openen.

Om de lever en de nieren te ondersteunen bij het afvoeren van de afvalstoffen die tijdens het cuppen vrijkomen in het lichaam, is het belangrijk om zeer goed te drinken na de behandeling.
Transformational cupping kan heel wat effecten teweegbrengen, zoals het losmaken van trauma’s etc. Je zult daarom niet enkel fysiek heel wat voelen na een behandeling maar ook op emotioneel en mentaal niveau.

Tenslotte kan Transformational cupping ook gebruikt worden voor puur esthetische redenen, maar door mij wordt hier veel minder de focus op gelegd. Ik haal er energie uit om me bezig te houden met het stukje heling en mensen verder te helpen waar de reguliere geneeskunde zich beperkt op symptoombestrijding.

Met cupping gaan we voorbij de symptomen, kijken we naar de diepere oorzaak van de klachten en proberen we het probleem bij de wortel aan te pakken. Daarna is het aan de cliënt om het werk te doen. Ik draai enkel aan het tandwiel zodat alles in beweging komt, de cliënt zorgt ervoor dat alles blijft stromen eens de beweging in gang gezet is. Wordt het werk niet gedaan, dan zullen klachten binnen de kortste keren weer terugkeren.

"We houden ze zo stevig vast dat ze ingebed raken in het lichaam, waardoor veranderingen en verstoringen in de stroom (meridianen) van ons systeem ontstaan, terwijl we ook de toegang tot de best mogelijke versie van onszelf beperken."


Hoe vaak is het aangeraden om te cuppen?
Aangezien transformational cupping zeer diep gaat en zelfs tot op celniveau werkt, waar oude trauma’s etc. opgeslagen zitten, raad ik aan om zeker een viertal weken tussen de behandelingen te laten alvorens zich opnieuw te laten cuppen.


En tot slot zijn we heel nieuwsgierig naar meer over jou, Kevin! Hoe ben je in deze wereld terechtgekomen en welke stappen zijn daaraan voorafgegaan?
Als je me vraagt hoe ik met Transformational Cupping in contact gekomen ben. Schets ik met veel plezier de grote lijnen, want die hele journey staat nauw in contact met waar Transformational Cupping voor staat: het naar binnen keren en je schaduwkantjes aankijken.

Meer dan 2 jaar geleden kwam ik in aanraking met Intermittent Fasting, waardoor ook al snel Pieter op mijn pad kwam. Ik had al snel in de gaten dat IF niet enkel op fysiek vlak positieve effecten heeft. Maar het bracht mij bovendien tot heel wat inzichten en het doorzien van de rat race waarin we elke dag leven.
Het pad dat ik sindsdien heb afgelegd presenteerde me meermaals met obstakels die me ertoe aanzetten om uit mijn comfort zone te treden. Telkens wanneer er een cruciaal moment op mijn pad zich presenteerde stootte ik op heel wat weerstand bij mezelf, laagjes die ik bij mezelf diende af te pellen.
Zo waagde ik mij tweemaal aan een Insta Live met Pieter, wat voor mij betekende dat ik serieus uit mijn comfortzone moest treden. De tweede live sessie ging over mijn 100-urenvast, die er uiteindelijk 1 werd van 111 uur – the magic number! De emoties die hierbij naar boven kwamen, zijn in woorden niet te omschrijven. Het maakte de weg vrij om diep naar binnen te keren en heel wat inzichten te krijgen.

Dankzij deze tweede live kwam ik in contact met iemand die graag geholpen werd in haar relatie met voeding. Zo kwam ik in aanraking met Chocobliss, een plant medicijn waarmee je een innerlijke reis gaat maken in een ceremonie. In deze reis werd mij getoond wat mijn zielsmissie is, namelijk het helpen van mensen in hun innerlijke journey. Zij was ook de persoon die mij liet kennismaken met cupping.

Een jaar later werd mijn aandacht getrokken door een opleiding in Nederland voor Transformational Cupping. Opnieuw stootte ik bij mezelf op heel wat weerstand waar ik doorheen moest werken om uiteindelijk de opleiding een kans te geven.
Vanaf toen is het allemaal heel snel gegaan. Al snel kreeg ik heel wat aanmeldingen van potentiële klanten en 2 maanden na de opleiding kreeg ik de vraag om als trainer te begeleiden bij de opleiding Transformational Cupping. Intussen had ik ook al een opleiding meridianen en energetisch behandelen gevolgd om mijn kennis en know how te optimaliseren.

Ondertussen kreeg ik heel wat positieve reacties van de klanten die mij vonden voor het behandelen van hun klachten en het verhelpen van hun trauma’s. Dit bevestigt voor mij alleen maar de krachtige effecten van Transformational Cupping en motiveert mij om dit pad te blijven bewandelen. Transformational Cupping is voor mij de tool om mensen te bevrijden van de ballast van trauma’s en klachten zodat zij hun lievelingsleven kunnen leiden.

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!