REVERSE AGING

IT'S NOT ABOUT ANTI-AGING, IT'S ABOUT REVERSE AGING!

Aug 31, 2022

In deze tijd ben je rond je 50e een tikkende tijdbom in deze welvaartsmaatschappij waar je leeftijd wordt geclaimd aan je levensjaren. Want vanaf een bepaalde leeftijd krijg je te maken met de welbekende welvaartsziektes. Maar wat als we jou vertellen dat dit getal puur fictief kan zijn en jij je werkelijke leeftijd kan beïnvloeden door bepaalde factoren?
Want je hebt toch ook al je metabolische leeftijd gezien op de nieuwste moderne weegschaal? Voor sommigen geven die +10 jaar en voor anderen -19 jaar. Waar zit het verschil en gaan we hier niet te licht over?

Met reverse aging kun je jonger worden zonder de bekende welvaartsziektes. Door belangrijke indicatoren te meten kunnen we erachter komen wat onze metabolische leeftijd is, dit toont dus aan dat het écht mogelijk is om je levensjaren terug te tellen...

"Aging is a disease, that we've to think about it as a disfunction that we can crack!" - aldus Dr. Mark Hyman

Het doel is toch wel om oud te worden én liefst zo gezond mogelijk en dus zonder al te veel vervelende bijkomstigheden. Welke vervelende bijkomstigheden? Denk aan alle chronische ziekten anno 2022, het is genormaliseerd en hiervoor bestaan tegenwoordig voor veel ziekten wel pilletjes tegen om het te onderdrukken (lees: symptoombestrijding). Is dat de manier waarop jij oud zou willen worden? Bestaat er geen gezonde manier om oud te mogen worden en om symptoombestrijding überhaupt al te kunnen tackelen?

Pieter Loridon spreekt er zelf regelmatig over via zijn socials, de mensen die hem volgen zullen zonder twijfel stellen dat hij in de afgelopen jaren veel gewicht is verloren. Hoe hij dat deed, legt hij samen met Intermittent Living Expert Thomas Vyncke uit in de online cursus Intermittent Fasting Matchapolitan Lifestyle.
Gewoonlijk hebben 80-jarigen 4 tot 5 verschillende ziekten die aan het licht komen. Maar hoe komt dat eigenlijk? Organen en weefsel worden ouder, wat verklaart dat deze niet meer optimaal functioneren. Je lichaam wordt gevoeliger en vatbaarder, zo worden de sluimerende ziekten dus geactiveerd en komt dit tot uiting in het lichaam.

We kunnen onze biologische leeftijd natuurlijk niet terugdraaien, maar aan de hand van een gezonde levensstijl en eetgewoontes is het wel degelijk mogelijk om je metabolische leeftijd gelijk aan je werkelijke leeftijd te krijgen of zelfs naar beneden te krijgen.

Het doel van reverse aging is om organen en weefsels zo lang als mogelijk gezond te houden én dus het vertragen van verouderen van je werkelijke leeftijd.

Hoofdoorzaken van veroudering
2 belangrijke componenten spelen een rol bij het verouderingsproces.
1. Intrinsieke veroudering: dit is je DNA.
2. Excentrieke veroudering: dit zijn de externe factoren, zoals: levensstijl en leefomgeving.
De voornaamste externe factoren zijn stress, slaap, voeding, roken, pollutie, cosmetica- en verzorgingsproducten en een te veel aan UV-stralen.Als we kijken naar de biomarkers om onze metabolische leeftijd te bepalen, worden o.a. de volgende punten gemeten:
- cardiovasculair systeem (o.a. bloeddruk, hartslag).
- metabolisch systeem (o.a. cholesterol, BMI).
- ontstekingen, immuniteit en infectie (hier wordt vooral gekeken naar de ontstekingswaarde in de lever).
- centraal- en sympathisch zenuwstelsel.
- hypothalamus en hypofyse (o.a. cortisol/stresslevels en andere hormoonlevels).
- orgaanfuncties (o.a. de nieren, lever, maag).
- genetisch bepaald.


Onderzoekers hebben de veroudering van menselijke huidcellen met 30 jaar teruggedraaid, volgens een nieuwe studie.

Wetenschappers zeggen dat ze een methode hebben ontwikkeld om menselijke huidcellen met drie decennia te laten springen - langer dan eerdere herprogrammering methoden, waarbij de verouderende klok wordt teruggedraaid zonder dat de cellen hun functie verliezen. - aldus bloomberg.comHoe doe je aan reverse aging?

- word de beste, scherpste en gezondste versie van jezelf.
- Intermittent Living Lifestyle (acute Intermittent Living prikkels of stressoren zoals: honger, dorst, koude en hitte prikkels*).
- Intermittent Fasting Matchapolitan Lifestyle (en dan met name wanneer je lichaam in autofagie gaat).
- do what you like.
- stress beperken.
- juiste en rustige ademhaling.
- voldoende bewegen/sporten.
- voldoende slaap.
- regelmatig mediteren.
- blijf nieuwsgierig naar alles in het leven.
- omring jezelf met mensen die je graag ziet.
- gezonde en gevarieerde voeding.
- niet roken.
- drink alcohol met mate (liefst helemaal niet).
- en... dans, lach en vier het leven op een bewuste en gezonde manier, iedere dag.

Start vandaag met de Intermittent Living Cursus door Intermittent Living Expert Siebe Hannosset én de Intermittent Fasting Matchapolitan Lifestyle Cursus door Pieter Loridon en Intermittent Living Expert Thomas Vyncke om je werkelijke leeftijd naar beneden te krijgen!

 Bron: Intermittent Living Lifestyle

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!