AAN TAFEL MET... PROFVOETBALLER EN ERVARINGSDESKUNDIGE TOM PIETERMAAT

AAN TAFEL MET... PROFVOETBALLER EN ERVARINGSDESKUNDIGE ANGSTAANVALLEN TOM PIETERMAAT

Dec 07, 2022

Bekend als profvoetballer, maar Tom Pietermaat is op persoonlijk vlak ook enorm gegroeid als persoon in de afgelopen jaren.
Een sterke persoonlijkheid, zelfbewust en hij geeft je stof tot nadenken. Zo ook met de nieuwe cursus die we hebben opgenomen over angstaanvallen. Na jaren zelf angstaanvallen te hebben gehad, kan hij er nu op terugkijken, alles relativeren en dit doet hij samen met jou tijdens de cursus over angstaanvallen.


Vooraleer we beginnen Tom, wil je je zelf eerst voorstellen. Wie ben je?
"Mijn naam is Tom Pietermaat, ik ben 30 jaar. Mijn middelbare studies heb ik afgerond in de richting Topsport voetbal-Wiskunde. Hierna heb ik nog een bachelorstudie Marketing afgerond. Met mijn studies ben ik nooit iets gaan doen. Sinds mijn 18e heb ik op professioneel vlak voetbal gespeeld en dit doe ik nog steeds. Mijn drukke levensstijl en zelfmoordende programmering hebben mij op mijn 27e doen inzien dat ik nood had aan een andere manier van leven. Een veel bewustere manier van leven die mij de afgelopen jaren enorm veel heeft gegeven. Wat de toekomst mij brengt zie ik wel, dat weet ik nu nog niet en daar laat ik me graag door verrassen. Zolang ik weet dat ik elke dag opnieuw de bewuste keuzes maak die het beste voor mijn lichaam, geest en ziel zijn ben ik ervan overtuigd dat er prachtige zaken op mijn pad gaan komen.""Mijn ultimate goal in het leven is onze dochter op alle mogelijke manieren op te voeden hoe we het altijd zouden willen doen."


Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik speel voetbal, wat inhoudt dat heel veel in teken hiervan staat. Dit doe ik momenteel bij Patro Eisden Maasmechelen. Uiteraard spendeer ik mijn meeste tijd daar, zowel in de week als in het weekend. Hiernaast heb ik uiteraard nog meer dan vrije tijd genoeg die ik het liefste spendeer aan ons gezinnetje; mijn vrouw, onze prachtige dochter van 16 maanden oud en onze 2 golden retrievers. Verder probeer ik mij te verdiepen in boeken, podcasts of andere media die mij op mijn pad van bewustwording helpen. Zelf hou ik van het vasten, het intermittent living concept, mediteren en tijdens mijn food window ook genieten van heerlijk onbewerkt, gezond eten."


Wat is je levensvisie?
"Mijn drive om te doen wat ik doe komt vooral voort uit de energie die ik zelf ervaar en voel bij het doen wat ik doe. Ik check graag bij mezelf in om te voelen of wat ik doe mij wel degelijk een leuk gevoel geeft of niet. Indien dit niet het geval is schrap ik dit gewoon uit mijn routines of uit mijn leven. Mijn ultimate goal in het leven is onze dochter op alle mogelijke manieren op te voeden hoe we het altijd zouden willen doen. Dat we op alle vlakken vrijheid creëren voor onszelf waardoor we altijd bewust zelf de juiste keuze kunnen maken voor haar."

Waar word je echt gelukkig van?
"Dat hoeft echt niet veel te zijn. Dat kunnen kleine zaken zijn; de zon die door de bomen schemert in het bos. Het stralen van de zon op m'n huid. Het geweldig lieve lachje van onze dochter. Een prachtige wandeling met de hond in het bos maken. Een koffie of matcha in de ochtend. Het zijn er nog zoveel meer. Maar vooral de niet-materiële zaken. Daar zit mijn echt geluk."


 

Wat is je guilty pleasure?
"Ik hou van gezond, onbewerkt eten. Van zo bewust mogelijk te leven op verschillende vlakken. Maar om een lichaam in balans te houden, fysiek en mentaal, is er soms ook een keerzijde nodig. Ik kan dus eens in de zoveel tijd wel echt genieten van lekkere belgische frieten, met alles erop en eraan, en ongelofelijk veel verschillende sauzen. Of een pizza barbecue bij de pizza hut. Heerlijke tiramisu met speculaas. Dat zijn de soort cheatmeals die hier wel eens de revue passeren en waar je mij voor mag wakker maken. Langs de andere kant kan ik dan weer even hard genieten van bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes, een lekkere zalmfilet en wat groene groenten. Nogmaals, balans moet er zijn en alles op de juiste moment in het leven." - aldus Tom.


 

DIRECT STARTEN MET DE CURSUS ANGSTAANVALLEN?

KLIK HIER!

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!