Aan tafel met... Pieter Loridon

AAN TAFEL MET... PIETER LORIDON

Mar 16, 2022

 We nodigen Pieter Loridon uit voor een interview om meer te weten te komen over het online coaching platform. We vragen hem hoe het met hem gaat, wat YOUR WAY OF LIFE nu eigenlijk precies inhoudt en naar zijn toekomstplannen met dit online platform.

 

Hoe gaat het met je?
Pfieuw… dat is leuk dat iemand dat vraagt, eigenlijk wordt dit veel te weinig gevraagd aan iedereen. Zeker de mensen met een sterk karakter en ruggengraat wordt nog minder gevraagd hoe het met ze gaat, ervan uitgaande dat het altijd goed gaat met ze. Pas als zichtbaar is dat het niet goed gaat met iemand komt de vraag of hoe het met ze gaat, maar dan is het vaak al te laat.

Maar het gaat wel goed, de laatste 2 jaar hebben er wel ingehakt. Maar ik anticipeer wel op deze situaties, daarom kijk ik de komende maanden ook wel tegemoet. Ik zal er ook voor zorgen dat de laatste 2 jaar voor altijd gegriefd zullen staan in mijn emoties en gevoel. De verdeling van de samenleving en het niet welkom zijn als gezond mens, o.a. in een restaurant maar ook de gym, zal ik nooit vergeten. In mijn ogen is/was dit een oorlog, zo voelde het althans aan vanop het terras en uitgesloten te worden. 

 

Wat is YOUR WAY OF LIFE?
In deze welvaartsmaatschappij is het normaal dat je 'de weg kwijt bent', dat is volkomen begrijpelijk en dat ligt niet aan jou. 24/7 krijgen we, bewust dan wel onbewust, via (beeld)marketing telkens prikkels met verleidelijke reclames waarin heerlijk en suikerrijk eten te zien is. Deze marketingcampagnes houden echt geen rekening met wat nu écht goed voor ons is en het totaalplaatje. Het zal dus van ons zelf moeten komen om hier een weg in te vinden. Met de cursussen die we op dit platform aanbieden geven we de tools om de juiste mindset en know-how te creëren, want daar begint alles. Mind over body.

We willen van elkaar leren, elkaar inspireren en elkaar laten groeien. No bullshit, maar de commitment met jezelf aangaan voor een sterke mindset, een gezonder lichaam en een gebalanceerd leven.

 

"We duwen onszelf de afgrond in door de huidige ongezonde levensstijl en vervolgens moet je maar hopen dat de geneeskunde je kan helpen met een pilletje of een behandeling."

 

We zijn benieuwd… hoe is YOUR WAY OF LIFE ontstaan?
Ik kwam in contact met een jonge kerel, een bio-hacker. Hij stuurde een filmpje dat hij al 3 dagen aan het vasten was en zojuist zijn zwaarste workout ever had gedaan na het drinken van m’n matcha. Toen dacht ik: “deze jongen is gestoord”, maar… ik nodigde hem uit voor een gesprek en sindsdien ben ik als een geobsedeerde gek research gaan doen naar vasten en de benefits.

Op datzelfde moment werd er dementie vastgesteld bij mijn vader. Ik las een artikel over dementie en hierin onderbouwden artsen dat vasten en in ketose zijn een positief effect hebben op onze hersenen en je hierdoor de kans op dementie zou kunnen verkleinen.

Maar daar bleef het niet bij, ook zagen artsen bij mensen die gediagnosticeerd waren met kanker en hiervoor een chemo behandeling kregen, positieve resultaten bij de mensen die vasten integreerden in hun dagelijkse leven.

Door al deze informatie werd ik fanatieker, want zonder dat we het weten duwen we onszelf de afgrond in en dan moet je maar hopen dat de geneeskunde je kan helpen met een pilletje of een behandeling… terwijl we dit kunnen voorkomen door onze eigen gezondheid op no. 1 te zetten en hiernaar te handelen.

 

Wat zijn precies de positieve effecten van deze levensstijl voor jou - in de breedste zin - ?
Je krijgt volledig andere inzichten naar gezondheid en de maatschappij, terwijl is de scherpte en focus ongezien. Ook hoe de wereld in elkaar zit en dat is iets wat ik nooit meer loslaat. Ik heb terug leren genieten om helder te zijn, wat gezondheid nu precies inhoudt en ook is mijn zelfbeeld in positieve zin (terug) veranderd.

 

 

Je volgers hebben via social media jouw hele traject en transformatie kunnen volgen. Je bent 19 kilo afgevallen d.m.v. de Intermittent Fasting Matchapolitan Lifestyle.
Je communiceert op een motiverende manier met je volgers… hierdoor ben je een inspiratie voor velen. Wat wil je de mensen meegeven die zich hebben aangemeld bij het YOUR WAY OF LIFE platform?
Ik hoop dat de mensen het schermpje waar ze nu naar kijken goed gebruiken. Social media is een geweldige tool, je kunt zoveel leren als je de juiste mensen rond je hebt én volgt op social media, op deze manier kun je op een hele mooie manier connecten met elkaar. Als je weet hoe je moet omgaan met je telefoon, dan kun je daar zoveel positieve energie uithalen. Maar leer wel te fasten van mensen die je niks bijbrengen. Ik zie zoveel mensen te veel nadenken over wat ze wel of juist niet posten, en hoe ze iets posten. Als je post vanuit emotie komt, zul je dit ook terug zien én voelen. 

 

Wie wil je bereiken met dit online platform?
Ik adviseer aan iedereen om zijn/haar eigen way of life te creëren. Momenteel staan er 2 cursussen van mij op het online platform, maar op termijn zullen hier coaches hun eigen cursus aanbieden en delen ze hun know how over hun expertise.

Iedereen is een individu, heeft andere interesses en is anders… Het is dan aan de persoon zelf om te beslissen of dit in hun eigen way of life past.

 

Wat is voor jou het hoogst haalbare in het leven?
Dat is toch echt wel gezond zijn en als je het niet eens bent met dit antwoord… zul je van gedachte veranderen als ze je op een dag vertellen dat je een serieus gezondheidsprobleem hebt. En dat dit mede door een ongezonde levensstijl kwam. Het is onze taak, en daar staan veel te weinig mensen bij stil, om de gezondste versie van jezelf te worden of te zijn… en tegelijkertijd ook te genieten van het leven. Ik herhaal… bedrijven zijn niet bezig met onze gezondheid. Het MOET van ons komen!

 

Je vertelt je volgers op social media dat er nog leuke dingen aan gaan komen deze zomer, wat gaat er precies gebeuren?
Ik ga m’n WAY OF LIFE verruimen, maar ook proberen om minimalistischer te leven… zo wil ik voelen wat marketingcampagnes nu eigenlijk met me doen en of ik die drang voel om te blijven kopen. Kort gezegd… ik ga ‘het vasten’ doortrekken in andere segmenten van m’n leven. 

Ik zal naar plekken gaan waar ik energie van krijg en waar mogelijkheden zijn. Zoals ik vaker zeg: “we zijn geen boom, we kunnen bewegen”. Ik wil me gaan focussen op volgende stappen in het buitenland en terwijl ik dit zeg word ik al razend ambitieus en voel ik de energie nu al opkomen.

 

En… mogen we al een tipje van de sluier, wie gaat zich verder aansluiten bij het online platform én wat gaat de volgende cursus worden?
Ik ga nog niet verklappen wie er op het online platform gaan komen, maar dit zal altijd een waardemeter zijn waarbij ik kijk of het een meerwaarde kan zijn voor iedereen. Mind - body - soul, dat zijn wel de uitgangspunten. En zeg nu zelf… als er geen verrassingen meer zijn in het leven, is er ook minder aan. Nietwaar? ;-)

 

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!