SIEBE HANNOSSET

AAN TAFEL MET... INTERMITTENT LIVING EXPERT SIEBE HANNOSSET

Jul 08, 2022

Met de launch van de nieuwe Intermittent Living Cursus nodigden we Siebe uit voor een kort interview, om je kennis te laten maken met deze super leergierige jongeman. Met zijn 35 jaar heeft hij enorm veel kennis over (preventieve) gezondheid. Wekelijks neemt hij de tijd om nog meer bij te leren, door zichzelf bij te scholen, wetenschappelijke onderzoeken door te nemen of het lezen van interessante op wetenschappelijk gebaseerde artikelen te lezen. Zoals hij zelf zegt: 'ik ben nooit uitgeleerd en er zijn nog zoveel dingen die we niet weten over het menselijk lichaam'.


We vragen Siebe wat zijn antwoord is als mensen hem vragen: 'wie ben je?'... 
"Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig. Een quote van Albert Einstein die me op het lijf geschreven is. Met mij ontmoet je een nieuwsgierige jongeman. Nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren, te ontdekken, verder te ontwikkelen. Een jeugdige nieuwsgierigheid die aan de basis ligt van mijn passie. Nieuwsgierigheid, de zuurstof die mijn vlam brandende houdt.

Zelfdiscipline is de brug tussen doelen en succes. Van kinds af aan heb ik een sterke wil en kan ik mezelf opleggen om elke dag bewust in te zetten op ontplooiing en ontwikkeling. Ook al ging het niet altijd makkelijk en kampte ik bijna 1/3e van mijn leven met chronische lichamelijke klachten, zelfdiscipline heeft me gebracht tot waar ik vandaag sta. Zelfdiscipline, een waarde die me dagelijks helpt om mijn doelen en te verwezenlijken en mijn missie na te streven.

"Het is mijn missie om wetenschappelijke inzichten rond Intermittent Living te vertalen naar de praktijk en deze zoveel mogelijk te delen met mensen."

It always seems impossible, until it’s done. Krachtige woorden van Nelson Mandela die mooi omschrijven waar ik echt van aan ga, bij mezelf en bij anderen: doorzettingsvermogen. Noem het een waarde, of noem het een levensnoodzakelijke vaardigheid. Dit laatste mag je letterlijk nemen. Na 10 jaar van chronische klachten als gevolg van de ziekte van Lyme, na 10 jaar van pijn en frustraties, hoe moeilijk het soms ook was, bleef ik doorzetten en geloven. Geloven dat er een oplossing moest zijn. Dankzij mijn doorzettingsvermogen leerde ik de klinische psycho-neuro-immunologie en het Intermittent Living concept leerde kennen. De resultaten van het integreren van deze principes hadden een diepe impact op mijn gezondheid en soul. Het is mijn missie om de meest recente wetenschappelijke inzichten rond Intermittent Living te vertalen naar de praktijk en deze inzichten te delen met zoveel mogelijk mensen zodat ook zij opnieuw in de bestuurdersstoel van hun leven kunnen zitten."


Opleidingen

  • Master in NLP 
  • Intermittent Living Mentor
  • Intermittent Living Coach
  • Master in Management
  • Master in Movement Sciences


Wat doe je precies met al je kennis?
"Coachen. Als gepassioneerd coach, begeleid en inspireer ik zowel high performers (topsporters, CEO’s, artiesten) als gewone stervelingen zoals jij en ik. Iedereen die gezond wil zijn heeft baat bij Intermittent Living. Dit kan via exclusieve 1 op 1 coaching of via groepstrajecten.

Mentoren. Als docent aan het International Institute of Intermittent Living (PNI Europe), leid ik andere gezondheidsprofessionals op tot Intermittent Living Coach. Zo hebben we de laatste 2 jaar een fantastische community opgebouwd van meer dan 150 Intermittent Living coaches in België.

Consulteren. Als consultant voor organisaties zoals Double Pass en Colruyt Group, co-creëer ik en geef ik advies.

Inspireren. Als spreker geef ik keynotes en workshops in sportclubs, bedrijven, en organisaties.

Schrijven. Als gastschrijver kon ik in 2021 mijn steentje bijdragen aan 4 boeken rond gezondheid en lifestyle. Nu ik de smaak te pakken heb, ben ik bezig aan het schrijven van mijn eigen boek, dat in november uitkomt, dit in samenwerking met Borgerhoff en Lamberigts."

Wat wil je bereiken?
"Een doorbraak creëren bij mensen. Dit kan op meerdere manieren, van het vergroten van bewustzijn tot het aanreiken van tools om in beweging te komen. Dit doe ik door zelf het voorbeeld te geven - practice what you preach; én door te luisteren naar de persoon die ik voor me heb - pas wanneer we in staat zijn om echt te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft, kunnen we die persoon ook daadwerkelijk helpen."


WIL JE DIRECT STARTEN MET DE INTERMITTENT LIVING CURSUS?

KLIK HIER!

 Waar word je gelukkig van?
"Het zien van oprechte emoties en dankbaarheid wanneer ik mensen heb kunnen inspireren en verder helpen. Getuige zijn van een doorbraak.
Oh ja... en ook van een lekker stukje chocolade, liefst 85%, met extra nootjes en zeezout."


En tot slot... Wat is je guilty pleasure?
"Een heerlijke fruits de mer schotel. Van oesters tot kreeft. Porn on a plate" - aldus Siebe.

 

 

SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!