VERVANG CHEMISCH MONDWATER VOOR COCONUT OIL PULLING

VERVANG CHEMISCH MONDWATER VOOR COCONUT OIL PULLING

May 24, 2024

Een stralende glimlach begint met een goede mondhygiëne. Terwijl we allemaal weten dat poetsen en flossen essentieel zijn voor gezonde tanden en tandvlees, is er de laatste jaren een oud Ayurvedisch gebruik in opkomst dat beweert extra voordelen te bieden: oil pulling.

Wat is Oil Pulling?
Oil pulling, ook wel bekend als "olie trekken", is een eeuwenoude Ayurvedische techniek die beweert de mondgezondheid te verbeteren en het lichaam te ontgiften. De praktijk houdt in dat je een theelepel olie, zoals kokosolie, in je mond neemt en het gedurende ongeveer 15-20 minuten rond spoelt, waarbij je het door je tanden en langs je tandvlees laat gaan voordat je het uitspuugt.

De Voordelen van Oil Pulling
Hoewel er beperkt wetenschappelijk onderzoek is naar de voordelen van oil pulling, beweren voorstanders dat het verschillende gunstige effecten kan hebben op de mondgezondheid, waaronder:

  • Vermindering van bacteriën: Oil pulling zou bacteriën in de mond kunnen verminderen, waaronder plaque vormende bacteriën die tandbederf en tandvleesontsteking kunnen veroorzaken.
  • Verbeterde tandvleesgezondheid: Door het verwijderen van bacteriën en het verminderen van ontstekingen, kan oil pulling helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van het tandvlees, waardoor problemen zoals gingivitis worden voorkomen.
  • Wittere tanden: Sommige mensen beweren dat regelmatig oil pulling kan helpen bij het verwijderen van vlekken op de tanden en het bevorderen van een wittere glimlach.
  • Frissere adem: Door bacteriën te verwijderen die een slechte adem veroorzaken, kan oil pulling helpen bij het bevorderen van een frissere adem.

 

Hier zijn een paar tips om oil pulling op te nemen in je mondhygiëne routine:

  • Kies de juiste olie: extra verzadigde kokosolie.
  • Wees consistent: voor de beste resultaten, probeer oil pulling dagelijks te doen, bij voorkeur 's ochtends op een lege maag voordat je iets eet of drinkt.
  • Spoel grondig: zorg ervoor dat je de koksolie grondig door je mond spoelt, zodat het alle delen van je mond bereikt, inclusief tussen je tanden en langs je tandvlees.
  • Spuug het uit: na 15-20 minuten spoelen, spuug je de olie uit in de prullenbak (BELANGRIJK!).
  • Spoel vervolgens je mond met water en poets je tanden zoals gewoonlijk.


Conclusie
Oil pulling is een oude praktijk die de laatste jaren populairder is geworden vanwege de beweerde mondgezondheid voordelen. Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te ondersteunen, melden veel mensen positieve resultaten na regelmatig oil pulling. Als aanvulling op een goede mondhygiëne routine kan oil pulling een waardevolle toevoeging zijn voor diegenen die streven naar een stralende glimlach en een gezonde mond.


SCHRIJF JE IN!


Ontvang als eerste e-mails over nieuwe (gratis) cursussen, blogs en activiteiten.

Don't you worry about receiving too many e-mails, we don't like to spam you!